Teknoloji

Switch 2, ekran boyutuyla adından söz ettirecek gibi görünüyor

Switch’in öncülü hakkında söylentiler devam ediyor. Omdia analisti Hiroshi Hayase tarafından yayınlanan yeni bir raporla 2 ekran boyutunu değiştir için yeni bir iddia ortaya atıldı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir:  Switch 2 Çıkış Tarihi ve Fiyatı Sızdı


Switch 2 Ekran Boyutu Beklenenden Büyük Olabilir

Omdia analisti Hiroshi Hayase’nin raporunda belirttiği gibi, Switch 2, 8″ ekran boyutuna sahip olacak diyor. Bunu küçük ve orta büyüklükteki ekranlar üzerinde yaptığı araştırmalar ve tedarik zincirindeki firmalarla yaptığı görüşmeler sonucunda ortaya çıkardı.

Hayase bu iddialarını yıllık olarak yapıyor ve display pazarında uzman diyebiliriz. Bu bağlamda eğer bu tahmin doğru çıkarsa selefinden daha büyük ekrana sahip, farklı modellere sahip bir halefi görebiliriz. Öyle ki LCD ekranlı standart model 6.2″, Lite model 5.5″, mevcut OLED ekranlı model ise 7″ boyutundaydı.

Nintendo, Switch 2 üzerinde çalışmadığını söylese de GDC’nin geçtiğimiz hafta yayınladığı 2024 Oyun Endüstrisinin Durumu raporunda yüzlerce geliştirici Switch 2 oyunları üzerinde çalıştıklarını belirtmişti.

2023 yılında ortaya atılan bir iddiaya göre Japon konsol üreticisi, GamesCom 2023 sırasında Switch 2 konsolunu kapalı kapılar ardında geliştiricilere ve yayıncılara göstermişti. Buna göre gelen raporlar, The Legend of Zelda: Breath of the Wild oyununun 4K 60 FPS performansıyla çalıştığını ortaya koyuyor. Konsolda.

Öte yandan Switch 2 için sızdırılan bilgiler arasında çift ekranla gelebileceği de yer alıyor. Bu ekranlar 3DS aksiyonu için ayrılabilecek ve kablosuz olarak bağlanabilecek. Üstelik cihaz kapalıyken çalıştırabileceğimiz bir dokunmatik ekranın da olacağı söylendi.

Dikkat çeken bir diğer detay ise cihazın PlayStation 5 gücüne sahip olacak olması. Öyle ki RedGamingTech’in ortaya attığı iddialara göre yeni konsol, 2x Cortex-A4 çekirdekli, 2x Cortex-A720 çekirdekli ve 4x Cortex-A520 çekirdekli MediaTek işlemci tarafından desteklenebilir. Ayrıca grafik kartı işlemcisinin yeni Ada Lovelace mikro mimarisini temel alan 12 veya 16 akışlı çoklu işlemciye sahip olacağı da söylendi. Bu da NVIDIA Jetson AGX Orin 32 GB’deki grafik işlemci ünitesinden daha güçlü olacağı anlamına geliyor. Bellek tarafında ise 12 veya 16 GB bellek ve geriye dönük uyumluluk da sunulacağı söylendi.

gordes-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu